Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2010-06-30 16:53 Loreta13 2011-09-11 06-51

Tess rašė: Egipte smile
Šaunuoliai.
Pratinkite prie lietuviškų valgių :))
W
wwind 1616
2010-07-05 14:03 wwind
Greb. Didžiosios(-ieji) Kulinarės (-inarai),
papasakokite, kaip žiemai ruošiate mėlynes (uogienę, džemą, etc.)
Močiutė rekomendavo 1 kg mėlynių, 400 gr. cukraus ir virti neilgai.
Bet tada gaunasi tokia poskystė uogienė (nors man kaip ir Karlsonui, bele kokia uogienė skani smile
O kaip išgauti truputį tirštesnę uogienę? Arba džemą?
Daugiau cukraus ir ilgiau virti?

Ačiū už Jūsų pagalbą
I
IlonaD 6943
2010-07-05 14:11 IlonaD 2011-09-11 06-51

wwind rašė:

Ačiū už Jūsų pagalbą


Man tai labiau patinka nevirtos uogos. Tiesiog sutrinu uogas (braškės, mėlynės, juodieji serbentai ir t.t.) su cukrumi (trinu su tuo, kur bulvių košę triname - norite stambiau, norite - smulkiau), trinant beriu cukraus ir ragauju. Po to dedu į celofaninius maišelius, arba plastikinius indelius ir - į šaldymo kamerą. Žiemą atsišildau ir psio. Man tai skaniau už virtas uogienes, ir vitaminų daugiau lieka, ir kvapas geresnis smile
Byla Byla 12118
2010-07-05 14:18 Byla 2011-09-11 06-51

wwind rašė: Greb. Didžiosios(-ieji) Kulinarės (-inarai),
papasakokite, kaip žiemai ruošiate mėlynes (uogienę, džemą, etc.)
Močiutė rekomendavo 1 kg mėlynių, 400 gr. cukraus ir virti neilgai.
Bet tada gaunasi tokia poskystė uogienė (nors man kaip ir Karlsonui, bele kokia uogienė skani smile
O kaip išgauti truputį tirštesnę uogienę? Arba džemą?
Daugiau cukraus ir ilgiau virti?

Ačiū už Jūsų pagalbą

Aš tai sakyčiau - ilgiau virti. Cukrus nesveika. Ilgiau verdant išgaruos daugiau vandens ir sutirštės.
Yra dar pirkti uogienėms tirštiklių. Vakar maximoj mačiau.
I
IlonaD 6943
2010-07-05 14:19 IlonaD 2011-09-11 06-51

Byla rašė:

Ačiū už Jūsų pagalbą

Aš tai sakyčiau - ilgiau virti. Cukrus nesveika. Ilgiau verdant išgaruos daugiau vandens ir sutirštės.
Yra dar pirkti uogienėms tirštiklių. Vakar maximoj mačiau.[/quote]

Tie tirštikliai tai gryna chemija, fek smile
Byla Byla 12118
2010-07-05 14:21 Byla 2011-09-11 06-51

IlonaD rašė:

Byla rašė:

Ačiū už Jūsų pagalbą

Aš tai sakyčiau - ilgiau virti. Cukrus nesveika. Ilgiau verdant išgaruos daugiau vandens ir sutirštės.
Yra dar pirkti uogienėms tirštiklių. Vakar maximoj mačiau.


[quote:f10be77621]Tie tirštikliai tai gryna chemija, fek smile[/quote][/quote]- Iš aš taip manau apie juos smile .
W
wwind 1616
2010-07-05 14:44 wwind
Ne, ne, jokių tirštiklių smile
Tada geriau pabandysiu ilgiau pavirti su trupučiu daugiau cukraus.
Arba išsukti su cukrumi nevirtas ir užšaldyti. (niam, kaip skanu:)

O gal žinote, kaip su cukrumi (kokiu santykiu cukraus ir uogų) išsukti juoduosius serbentus?
Juos gi pirma reikia malti su mėsmale per smulkų sietelį, ane? Ir tik tada sukti?
I
IlonaD 6943
2010-07-05 14:47 IlonaD 2011-09-11 06-51

wwind rašė:

O gal žinote, kaip su cukrumi (kokiu santykiu cukraus ir uogų) išsukti juoduosius serbentus?
Juos gi pirma reikia malti su mėsmale per smulkų sietelį, ane? Ir tik tada sukti?


wwind, čia jau jūsų skonio ir fantazijos reikalas. Galite per mėsmalę malti (bus skystesnė), galima tiesiog trinti, uogos "cielesnės" liks - kaip tik jums patinka :)
Cukrų siūlau ragauti, na, kaip galima pagal receptą uogienę daryti? Vienam saldžiau, kitam rūgščiau patinka smile
W
wwind 1616
2010-07-05 14:53 wwind 2011-09-11 06-51

IlonaD rašė:
wwind, čia jau jūsų skonio ir fantazijos reikalas. Galite per mėsmalę malti (bus skystesnė), galima tiesiog trinti, uogos "cielesnės" liks - kaip tik jums patinka :)
Cukrų siūlau ragauti, na, kaip galima pagal receptą uogienę daryti? Vienam saldžiau, kitam rūgščiau patinka smile


Nu jo, reiks eksperimentuoti.
Ačiū smile
klem klem 3973
2010-07-05 15:41 klem 2011-09-11 06-51

wwind rašė: O gal žinote, kaip su cukrumi (kokiu santykiu cukraus ir uogų) išsukti juoduosius serbentus?
Juos gi pirma reikia malti su mėsmale per smulkų sietelį, ane? Ir tik tada sukti?

Nuo senų senovės darydavau tokią uogienę iš juodųjų serbentų:
1 kg serbentų : 1 kg cukraus.
Su mikseriu sutrindavau, sudėdavau cukrų, maišydavau, kol ištirps. Į stiklainius, ušdarydavau papr plastm dangteliais (užsukamų metalinių nebuvo, kurie nekonservuotų smile ). Dėdavau į šaldytuvo apačią ir laikydavau ten..
Ką tik nuskintų serbentų nereikia malti -reikia palaikyti apie parą, kad juose pasigamintų pektino smile
Byla Byla 12118
2010-07-06 11:48 Byla
Ponai žvejai, kaip verdate žuvienę ? Gal galite savo paslaptimis pasidalinti ? Jei verdate. Nes žinau kad esama žvejų kurie žuvies išvis nevalgo. smile
L
Linda6 11854
2010-07-06 12:09 Linda6
Verdame iš visokios žuvies.Smulki verdama marlėje,paskui ištraukiama iš puodo,didesnė paprastai...
Išvalyti, supjaustyti gabaliukais, nugraibyti putas, pridėti prieskonių ir virti kokį 15-20 min.Paskui sumesti bulvytes (šviežias), morkas,petražoles arba krapus, žodžiu, ką mėgstat...
Aš mėgstu dar grietinės įsimesti, o vyras sako, kad tai kvaila...
Galima naudoti porus, svogūniukus,pipirus, druską, krapus...žodžiu, įjunk fantaziją.
Byla Byla 12118
2010-07-06 13:50 Byla
Aš verdu ir smulkią palaidą, puode. Tik paskui, pavirus 15-20 minučių, nukošiu viską per kiaurasamtį į kitą puodą, kuriame jau laukia supjaustytos daržovės. Kol pastarajame išverda daržovės 15-20 minučių, nurenku nuo kaulų žuvį ir sumetu į verdantį su daržovėmis puodą. Palaukiu kol užvirs ir viskas, išjungiu. Grietinę dedu tik patiekiant į stalą.
Sakau gal žvejai kokių "ypatingų " savo receptų turi. smile
L
Linda6 11854
2010-07-06 14:31 Linda6
Mačiau vieną receptą: prieš patiekiant žuvienę, kišamas degantis kažkoks pagalys....Ventės Rage restoranėlyje....vos nenusikandau liežuvio, taip skanu...
W
wwind 1616
2010-07-07 09:40 wwind 2011-09-11 06-52

Linda6 rašė: Mačiau vieną receptą: prieš patiekiant žuvienę, kišamas degantis kažkoks pagalys....Ventės Rage restoranėlyje....vos nenusikandau liežuvio, taip skanu...


Jei gerai pamenu, turėtų būti degintas alksnis.
Tikrai alksnis, radau receptą
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=10641543
W
wwind 1616
2010-07-07 09:44 wwind 2011-09-11 06-52

klem rašė:
Nuo senų senovės darydavau tokią uogienę iš juodųjų serbentų:
1 kg serbentų : 1 kg cukraus.
Su mikseriu sutrindavau, sudėdavau cukrų, maišydavau, kol ištirps. Į stiklainius, ušdarydavau papr plastm dangteliais (užsukamų metalinių nebuvo, kurie nekonservuotų smile ). Dėdavau į šaldytuvo apačią ir laikydavau ten..
Ką tik nuskintų serbentų nereikia malti -reikia palaikyti apie parą, kad juose pasigamintų pektino smile


Ačiū, darysim bandymus smile
Tininga Tininga 50021
2010-07-07 15:53 Tininga 2011-09-11 06-52

Loreta rašė:

Elvusia rašė: Tik žiemą nebūna kam iki rūsio nusirident ir atsinešt.
Taip ir pelyja :))

Nu žinok, jau turiu planą. Nieko tu į tą mytą nevešk, grįštant stabtelsim, nuridensiu Cha-Cha į rūsį, paims. Taip ar taip jau dalintis reikės. O Modestą - per langą, su visa armonika. Kad vietos be reikalo neužimtų.

Žiauriai čia smile
Nu vat, aišku, turim rezultatą smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-07-08 10:37 Elvusia
Kepu blynus:
Varškė, cukrus, druska, kiaušiniai, avižų dribsniai, miltai, razinos, vanilinis cukrus.
Na, gardūs, žinokit. Rekomenduoju :)
Elste Elste 27301
2010-07-08 10:38 Elste 2011-09-11 06-52

Elvusia rašė: Kepu blynus:
Varškė, cukrus, druska, kiaušiniai, avižų dribsniai, miltai, razinos, vanilinis cukrus.
Na, gardūs, žinokit. Rekomenduoju :)

pabandysim smile o su kokiu dažiniu valgai?
L
laura9 10602
2010-07-08 10:39 laura9 2011-09-11 06-52

Elvusia rašė: Kepu blynus:
Varškė, cukrus, druska, kiaušiniai, avižų dribsniai, miltai, razinos, vanilinis cukrus.
Na, gardūs, žinokit. Rekomenduoju :)

O avižų dribsniai ir razinos mirkyti?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui