Kulinariniai receptai

L
liuxyte 1818
2010-10-28 15:37 liuxyte 2011-09-11 07-00

Elste rašė:

liuxyte rašė: Dar galima pasidaryti vyšnių sirupo smile

100 vyšnių lapų
aronijos uogų 50 vnt.
1 ltr vandens
1 valg. šaukštas citrinos rūgštelės , lapus ir uogas pavirinti 5 minutes, nukošti ir į vandenį įdėti 1 kg cukraus su citrinos rūgštele, pavirinti 3 min , išeiga 1,5 ltr smile

tai kad čia nei vyšnių, nei aronijų sirupas smile įtariu skonis daugiau kaip aronijų turėtų būti smile


aronijos tik dėl spalvos, galima ir kitokių dažančių uogų įmesti, skonis kaip vyšnių gaunasi
L
liuxyte 1818
2010-10-28 15:45 liuxyte
Batonas pagerintas (tas kur po 0,22 kapeikas :) ) , supjaustyti riekutėm arba kita forma, aptepti sviestu ir uždėti masę :
Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Išplakti iki standumo kiaušinio baltymus , likusius nuo kiaušininio likerio smile ir ant kiekvienos riekutės, apteptos obuoliais , uždėti , kepti karštoje orkaitėje apie 10 min. smile
L
liuxyte 1818
2010-10-28 15:53 liuxyte
Kavos likeris su "Baltijos" alum , riebesniu alum, tada buvo tik toks smile

2 valg šaukštai kavos be nuosėdų
200 gr spirito
vanilino, tarp kitko, į kiaušinių likerį taip pat reikia
Alų ir cukrų maišant užvirinti, įdėti kavą, kai atauš supilti spiritą smile smile
Elste Elste 27292
2010-10-28 15:54 Elste 2011-09-11 07-00

liuxyte rašė: Kavos likeris su "Baltijos" alum , riebesniu alum, tada buvo tik toks smile


aga, bet buvo geras alus. Dabar tokių nėra...
L
liuxyte 1818
2010-10-28 15:55 liuxyte 2011-09-11 07-00

Elste rašė:

liuxyte rašė: Kavos likeris su "Baltijos" alum , riebesniu alum, tada buvo tik toks smile


aga, bet buvo geras alus. Dabar tokių nėra...


Man "Žigulinis" patikdavo smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-28 16:01 Elvusia
Nu jūs duodat: iš kur ta nostalgija? Kam ji?

Vyrai buvo jauni ir gražūs, ir mes buvome ne tik gražios, bet ir jaunos. Bet užtat, dabar visi buvusieji - protingi, išmintingi, turtingi.

Buvo buvo buvo. Dabar to nėra....
Forget it.
Yra.
Reikia gyventi čia ir dabar.
Ir tuo mėgautis.
Elste Elste 27292
2010-10-28 16:03 Elste 2011-09-11 07-00

Elvusia rašė: . Bet užtat, dabar visi buvusieji - protingi, išmintingi, turtingi.


Eik jau, atvirkščiai smile
aš kai pamačiau buvusį, tai jeeetau kaip supratau, kad dabartinį myliu ir kokį gerą turiu smile smile smile
L
liuxyte 1818
2010-10-28 16:07 liuxyte 2011-09-11 07-00

Elvusia rašė: Nu jūs duodat: iš kur ta nostalgija? Kam ji?

Vyrai buvo jauni ir gražūs, ir mes buvome ne tik gražios, bet ir jaunos. Bet užtat, dabar visi buvusieji - protingi, išmintingi, turtingi.

Buvo buvo buvo. Dabar to nėra....
Forget it.
Yra.
Reikia gyventi čia ir dabar.
Ir tuo mėgautis.


Aš dukrai viską gaminau, vyro netekau, kai jis tikrai buvo dar visai jaunas ir gražus .... a.a.
nite nite 1116
2010-10-28 16:40 nite
Ar šitą kas nors bandėte, ypač paprastutis:
Tortas iš krekerių „Žuvytės“
0,5 l grietinės
1 stiklinė cukraus
2 sutarkuoti bananai
0,5 kg nesūdytų krekerių

Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti tarkuotus bananus. Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20 – 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į torto formą paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms, kad susigertų kremas. Papuošti tarkuotu šokoladu...
Elste Elste 27292
2010-10-28 16:42 Elste 2011-09-11 07-00

nite rašė: Ar šitą kas nors bandėte, ypač paprastutis:
Tortas iš krekerių „Žuvytės“
0,5 l grietinės
1 stiklinė cukraus
2 sutarkuoti bananai
0,5 kg nesūdytų krekerių

Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti tarkuotus bananus. Suberti krekerius (geriausiai tinka su aguonomis) ir gerai išmaišyti. Palikti 20 – 30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų. Sudėti į torto formą paspaudžiant ir palikti kelioms valandoms, kad susigertų kremas. Papuošti tarkuotu šokoladu...

čia kažkas panašus į tinginį smile
lemone lemone 1159
2010-10-29 15:44 lemone
Pabandykit išsikepti obuolių pyragą( kol dar yra obuolių sočiai)
Labai skanu. Rekomenduoju iš karto 2 normas. Kepiau praeitą savaitgalį tai teko kartą pakartoti, nes buvo staigiai suvalgytas. Labai paprastas smile pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/
Elste Elste 27292
2010-10-29 16:03 Elste 2011-09-11 07-00

lemone rašė: Pabandykit išsikepti obuolių pyragą( kol dar yra obuolių sočiai)
Labai skanu. Rekomenduoju iš karto 2 normas. Kepiau praeitą savaitgalį tai teko kartą pakartoti, nes buvo staigiai suvalgytas. Labai paprastas smile pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/


nu kaip skaniai atrodo. smile
ypač ta tešla išsukta bliūde... skanu palaižyt smile
G
Gintute 96
2010-10-29 16:38 Gintute
Skaniai atrodo.. Jau gundausi kuo greičiau išbandyti :)
Elste Elste 27292
2010-10-29 16:43 Elste 2011-09-11 07-00

Gintute rašė: Skaniai atrodo.. Jau gundausi kuo greičiau išbandyti :)

nuu, aš irgi. Rytoj jaučiu ir kepsiu.
O jau kaip paskui sukrėtus tešlą, bliudą smagu išlažyt, niam smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-29 18:55 Elvusia 2011-09-11 07-00

lemone rašė: Pabandykit išsikepti obuolių pyragą( kol dar yra obuolių sočiai)
Labai skanu. Rekomenduoju iš karto 2 normas. Kepiau praeitą savaitgalį tai teko kartą pakartoti, nes buvo staigiai suvalgytas. Labai paprastas smile pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/

Jau namas kvepia pyragu.
Susukau "ant smūgio"
Nieko nesvėriau, nematavau, išskyrus sviestą ir kiaušinius smile
C
Colop 13606
2010-10-29 19:21 Colop
o aš tai net kiaušinių ir sviesto nematuoju... kiek turiu tiek dedu... :) smile
L
Loreta13 30842
2010-10-29 21:26 Loreta13 2011-09-11 07-00

Elvusia rašė: Jau namas kvepia pyragu.
Susukau "ant smūgio"
Nieko nesvėriau, nematavau, išskyrus sviestą ir kiaušinius smile
Gal jau suvalgėte ir liežuvius, kad nieko nepasakojate apie skonį smile :)))
2010-10-29 21:28 vvirginija1 2011-09-11 07-00

Colop rašė: o aš tai net kiaušinių ir sviesto nematuoju... kiek turiu tiek dedu... :) smile
Ar Colop ir pyragus kepa? smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-10-29 21:30 Elvusia
Na, iš manęs pyragų kepėja tikrai nekokia :)
Gardus, bet truputį apačia pasmegus, sakyčiau. Nėra purumo.
Ir dar - įdėjau per mažai obuolių - sausokas.
Bet viską sudėlioja į vietas varškės sluoksnis ant viršaus.
Tiesiog šiandien kepiau pietums varškės apkepo ir liko išplaktos varškės su kondensuotu pienu.
Tai gražiai sukračiau ją ant obuolių.
Kabinant viską vienu kąsniu - labai skanu.
vovere vovere 25997
2010-10-29 21:42 vovere
ir aš užsimaniau dabar,mmmmmmmmmmmmmm
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui