Kulinariniai receptai

snake snake 3833
2012-04-14 09:49 snake

vovere rašė:
o aš be acto nė iš vietos, mėgstu rūgščiau smile smile
šašlykams tai irg tik citriną naudoju


Aš irgi mėgstu rūgščiai. Ir actą naudoju. Gal todėl, anot Loreta13, nesu "rimtos konsistencijos mergina" smile
vovere vovere 25997
2012-04-14 09:56 vovere
aš tai prie tų rimtesnių biški, matyt dar nesugraužė smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-04-14 10:04 Elvusia
Aš, kai pasižiūriu, kai mano vyras valgo šaltieną, kuri plaukia acte, man "visą giminę sutraukia" smile
Net purto :)
snake snake 3833
2012-04-14 10:27 snake

Elvusia rašė:
Aš, kai pasižiūriu, kai mano vyras valgo šaltieną, kuri plaukia acte, man "visą giminę sutraukia" smile
Net purto :)


Oi, mes su tavo vyru gerai papuotautume smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-04-14 10:30 Elvusia
Tai jau smile
Aradija Aradija 10365
2012-04-14 20:24 Aradija
hm aš irgi mėgstu rūgščiai smile nors megstu ir saldžiai ir sūriai ir aštriai, smile tik karčiai nemegstu smile
C
Colop 13606
2012-04-21 16:42 Colop
Merginos, pasakykite ką daryti su rausvuoju kopūstu ?
neturiu kur jo panaudoti : ( o turiu juos net du.

Sriubą virti bijau - bus nemalonus skonis ir spalva ir blabla bla...
)[risiskaičiau super mamose jau apie tai lyg ir :")

Salotų daryti nenoriu - neturiu specialaus acto, gvazdikėlių ir tų kitų mandrų priedų... (tunai ir panašiai).

Noriu kopūstų sriubą virti... bet bijau, kad bus kažkas negerai. Gal kas bandėt ?
smile
Petronele Petronele 18325
2012-04-21 16:51 Petronele
Bandėm. Skonis jos geras, tik spalva nelabai, bet jei nesi labai jautrus estetas, tai suvalgysi :)
C
Colop 13606
2012-04-21 17:03 Colop

Petronele rašė:
Bandėm. Skonis jos geras, tik spalva nelabai, bet jei nesi labai jautrus estetas, tai suvalgysi :)



Jei blogesnis skonis nebus už baltuosius kopūstus ir skonis nebus aitrus - tinka : )

AČIŪŪŪ !!!

Einu
smile smile smile
I
IlonaD 6943
2012-04-23 14:01 IlonaD
Parašykite kas nors puraus, mikštutėlio skanutėlio biskvito receptą (išbandytą). Kad perpjovei, uogiene pertepei ir vualia.
Turiu daug kiaušinių, tai noriu kažko tokio smile
Aradija Aradija 10365
2012-04-23 14:07 Aradija
va šitas tai tikrai skanus skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/11/karamelinis-sokoladini...
bet jis šokoladinis, o ir jo kiekis pagal šį receptą gaunasi labai didelis smile o va nešokoladinio nesu dariusi smile
I
IlonaD 6943
2012-04-23 14:09 IlonaD
Šitą tortą esi kepusi.

Noriu paprasto biskvito.

Aradija, o kaip ten tas Kuršėnų vyniotinis - lygtai tu esi jo "spece".
Įsivaizduoju, jį nebūtinau sukti reikia, galima ir pertepti?
I
IlonaD 6943
2012-04-23 14:20 IlonaD
Ačiū, Luka Paciolis, bandysiu.

Tik mano šeimynai reikės iš dvigubo kiekio smile

Dar klausimėlis, kokio storio jis gaunasi, kai pilate į formą? Įtariu nestorai supilti, koks 0,5cm, ar ne?
I
Irmina7 377
2012-04-23 14:35 Irmina7
Nusupratau luka paciolis
Užminkyti tešlą, kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir išpilti joje tešlą lygiu sluoksniu. Tešlą išlyginti lygiu sluoksniu per visą kepimo formą
Tai tešlą iškočioti reiks ???
ko labai nemėgstuu
Tininga Tininga 50021
2012-04-23 14:39 Tininga

Irmina7 rašė:
Nusupratau luka paciolis
Užminkyti tešlą, kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir išpilti joje tešlą lygiu sluoksniu. Tešlą išlyginti lygiu sluoksniu per visą kepimo formą
Tai tešlą iškočioti reiks ???
ko labai nemėgstuu
Taigi ji išpilama, o ne kočiojama. smile
Aradija Aradija 10365
2012-04-23 14:47 Aradija
na šitas vyniotinis irgi panašus į kuršėnų :) nes kuršėnų vyniotiniui dedasi 4 šaukštai cukraus, 4 kiaušiniai, 4 šaukštai miltų smile lengva atsiminti nes visko po 4, bet man čia gaunasi toks labiau saldus omletas nei biskvitas, nebuna jis toks purus, tad aš įdedu kepimo miltelių šaukštelį, tada jau biški panašiau į biskvita, ot sumalėt man cia su tais vyniotiniais, gi kaip tik visko turiu kuršėnų vyniotiniui ir reikėjo priminti a? smile
vovere vovere 25997
2012-04-23 14:53 vovere
gal kartais įdarui nieko neturi smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-04-23 14:53 Elvusia
Na štai, kadangi tai buvo eksperimentas, papasakosiu, gal kas susidomės.
Ką tik papietavome. Patiko.
Ir labai geras būdas išsivalyti šaldytuvą.
Supjausčiau didelį svogūną pusžiedžiais.
Į puodą įpyliau alyvuogių aliejaus. Nepagailėjau.
Įkaitinau.
Sudėjau pjaustytus svogūnus ir apkepinau iki geltonumo.Tada sudėjau stambiai pjaustytus pievagrybius.
Apkepinau visa tai ant didelės ugnies, pastoviai maišydama, kad išgaruotų vanduo.
Tada sudėjau kalafiorą. Tas šakeles irgi gana stambiais gabalais išskirsčiau.
Vėl, pastoviai maišydama, ant didelės ugnies.
Ir gale paprika. Voliojosi šaldytuve dvi tokios jau apvytusios. Supjausčiau postambiais gabalais. Sudėjau į tą patį puodą ir sumažinau ugnį, nes atsibodo stovėt prie viryklės.
Įdėjau šaukštą medaus, gabalėlį sviesto, prieskonių ir uždengiau.
Pakaito, permaišiau ir patiekiau su lašišos kepsniuku ir virtomis bulvėmis.
Na, žinokit, gardu.
Tas medus nesijaučia, bet priduoda tokį įdomų prieskonį.
Ir kas patiko labiausiai: daržovės tokios apkepusios, neišsileidusios, kiekviena atskirai. Be jokio skysčio.
Išvaliau daržovių stalčių ir gavosi puikūs pietūs :)

vovere vovere 25997
2012-04-23 15:02 vovere
va taip keptos daržovės ir man patinka
Aradija Aradija 10365
2012-04-23 15:12 Aradija

vovere rašė:
gal kartais įdarui nieko neturi smile

deja ir varškės ir kondencuoto pieno kaip tik yra smile bet va problema, ryte parvažiavo mano užsakytas mikseris, tai man labiau ka nors plakti norėtusi, nagai niežti išbandyti, ir nesugalvoju ka čia tokio plakto pagaminus? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui