Kulinariniai receptai

Elste Elste 27292
2012-10-30 12:02 Elste

blackgate rašė:

wirgina rašė:
Va, štai jums tikrų čeburiekų tešlos receotas :))))))))

http://lt.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceburekas

O aš darau tešlą su varške ir kefyru. Gaunasi purūs, minkštučiai .... ir įdarą darau kartais grybai su mėsyte kartais vandenuku skiesta mėsytė smile

O koks Jūsų receptas?

rašiau čia kada smile
labai paprastai ir greitai padaromi. Ir labai skanūs smile
Gaunasi kokie 6 čeburekai.
Faršas: malta kiauliena (kokie 300 g), pipirai, druska, svogūnas (galit dar kokių prieskonių pasibarstyti pagal savo skonį).
Tešla:
du pakeliai liesos varškės, du kiaušiniai, druskos ir pusę stiklinės gazuoto mineralinio - išmaišot. Tada dedat miltus po truputį ir vis maišot tešlą, kol pasidaro tokia, kai jau galima lipdyti.
Paberiant truputį miltų ant stalo, atplėšiat tešlos gumuliuką, paminkote ir pakočiojate, kad gautųsi toks paplotėlis maždaug per du delnus. Tada į viduriuką įpilat šaukštelį aliejaus ir ant jo dedate šaukštą faršo, užlenkiate kaip koldūną, gerai užspaudžiate kraštus. Ir padarote visus taip.
Kol lipdote čeburekus, į puodą įpilat aliejaus (maždaug tiek, kad apsemtų įdėtą čebureką) ir įkaitinat. Kai jau aliejus į kaitęs, dedate čebureką ir verdate alejuje, kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. (man į puodą telpą po du čeburekus:)).
blackgate blackgate 3815
2012-10-30 12:09 blackgate

Elste rašė:

rašiau čia kada smile
labai paprastai ir greitai padaromi. Ir labai skanūs smile
Gaunasi kokie 6 čeburekai.


Skaniai skamba, reiks pabandyti su varške, niekada dar nebandžiau iš tokios tešlos kept.
Elste Elste 27292
2012-10-30 12:18 Elste

blackgate rašė:

Elste rašė:

rašiau čia kada smile
labai paprastai ir greitai padaromi. Ir labai skanūs smile
Gaunasi kokie 6 čeburekai.


o aš net neįsivaizduoju, kad galima kepti iš kitokios tešlos smile tai tikrai tada riebus blynas gaunasi smile
Skaniai skamba, reiks pabandyti su varške, niekada dar nebandžiau iš tokios tešlos kept.

wirgina wirgina 5887
2012-10-30 12:23 wirgina
Va, manasis ... patikėkit, gavosi fantastiški :)

Ingredientai:
Varškė, 200 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Soda, 0.5 šaukštelio
Aliejus, 1 šaukštelis
Kefyras, 50 gramų
Kvietiniai miltai
Gaminimas:
Įdarui reiks:
mėsos faršo(kiaul.+jaut.)
svogūnų
pipirų
druskos

1) Ištrinti varškę gerai;
2) Sudėti kiaušinius, supilti kefyrą su soda,aliejaus šiek tiek;
3) Berti ir maišyti maišyti maišyti kol minkysis.
4) tešlą į dalis ir iškočioti.
5) Išspausti norimą formą.
6) Įdėti faršo, sumaišyto su svogūnais, pipirais, druska.
7) Gražiai užspausti ir aliejuje.
www.visireceptai.lt/receptas/skanus_ceburekai.html

Aradija Aradija 10365
2012-10-30 12:24 Aradija
Ar ne per didelė prabanga čeburėkams naudoti varške? aš tai tikrai žinau kaip naudingiau ta varške panaudoti smile o ir nepasakyciau kad zymiai skaniau kiek teko ragauti smile
wirgina wirgina 5887
2012-10-30 12:25 wirgina

Aradija rašė:
Ar ne per didelė prabanga čeburėkams naudoti varške? aš tai tikrai žinau kaip naudingiau ta varške panaudoti smile o ir nepasakyciau kad zymiai skaniau kiek teko ragauti smile


Aš ir picos padui naudoju varškę...
Akmena Akmena 885
2 2012-10-30 12:31 Akmena
Tešlai užtenka tik gazuoto vandens,
gausis kaip Palangoj prieš 30 m. smile

Ir vos vos pajūrio smėlio smile
urtele urtele 13511
2012-10-30 12:32 urtele
Siūlau uždraust šioje temoje kulinarinius receptus pietų metu smile
Aradija Aradija 10365
1 2012-10-30 12:35 Aradija

wirgina rašė:
Aš ir picos padui naudoju varškę...


ne nu tu buožė - gi pica - vargšu maistas,o tu ten dar varške dedi, tai čia jau bajoriškai gaunasi smile
wirgina wirgina 5887
1 2012-10-30 13:24 wirgina

Aradija rašė:

wirgina rašė:
Aš ir picos padui naudoju varškę...


ne nu tu buožė - gi pica - vargšu maistas,o tu ten dar varške dedi, tai čia jau bajoriškai gaunasi smile


smile taupių šeimininkių maistas smile Ant to paduko sueina visos atliekos, paslepiu po siūriu ir niam , niam smile
S
Soffy 9075
2012-10-30 13:40 Soffy
Juokas pro ašaras:), bet rimtai taip galima pasakyti, jei įvertinti visus nuostolius, patirtus mėginant ką nors skanaus pagaminti:).


Elvusia rašė:
Viena mano pažįstama sako: man net vanduo puode prisvyla smile

S
Soffy 9075
2012-10-30 13:44 Soffy 2012-10-30 13-52
Nusipirkau miltų, nusipirkau mėsos, nusipirkau darbo įrankį - desertinę šakutę su plačiais dantukais:). Kam reikia: IKI parduotuvėje paskutiniai kodo skaičiai: xxxxx 895158, kaina 0,63 Lt:).

Žiūriu čekyje 0,99 ct išmušta:)? Likau nesupratusi:). Taigi gal ir ne 0,63 Lt, bet vis tiek naudinga šakutė:).

Aliejus liko:)? Kokį naudojate čeburekų kepimui:)?

Kai rašai čebur E kai, tai neraudonuoja žodis smile ?
Aradija Aradija 10365
2012-10-30 13:58 Aradija
Man niekas niekada neraudonuoja smile O del aliejaus tai aš nematau skirtumo koki naudoti smile tik ne alyvuogiu, o paprasta, visi šneka apie alieju skirtumus - nu nejauciu as ju, pačio aliejaus negeriu - kepant jokio skirtumo nejauciu, tik buna kad kai kurie labiau taškosi ir tiek smile o skonyje esmės nepagaunu smile
wirgina wirgina 5887
2012-10-30 14:06 wirgina

Soffy rašė:
Nusipirkau miltų, nusipirkau mėsos, nusipirkau darbo įrankį - desertinę šakutę su plačiais dantukais:). Kam reikia: IKI parduotuvėje paskutiniai kodo skaičiai: xxxxx 895158, kaina 0,63 Lt:).

Žiūriu čekyje 0,99 ct išmušta:)? Likau nesupratusi:). Taigi gal ir ne 0,63 Lt, bet vis tiek naudinga šakutė:).

Aliejus liko:)? Kokį naudojate čeburekų kepimui:)?

Kai rašai čebur E kai, tai neraudonuoja žodis smile ?


Importavų nenaudoju aplamai... rafinuotą saulėgrąžų naudoju
tiga tiga 2272
1 2012-10-30 14:15 tiga
Jūs Aradija, neteisi, kad nesvarbu aliejus. Jis labai sverbu, jei nenorime turėti pasekmių, naudodami genetiškai modifkuotą produktą. http://www.kedainiai.lt/go.php/lit/Patikslintas_maisto_produktu_su_GMO_sara/411 Aš kai mačiau kas įvuko pelėms, kurias šėrė GM pašaru, tai baisu. Kodėl žmogus dėl biznio toks žiaurus smile www.versijos.com/publ/samokslas/gmo_ir_nuodai/m...
irmoske irmoske 5445
2012-10-30 14:47 irmoske

Aradija rašė:
o ir apvalius lapus as pjaunu tik per puse o ne i 4 dalis - taip panašesni i tikrus čeburėkus gaunasi smile

Greitčeburėkams palengvinimas - aptepu visą apvalų vaflį faršu, užkloju kitu ir tik tada pjaunu per pusę - mažiau prisitrupina, o ir greičiau nei puseles ar trikampiukus teplioti. Į mėsą pilu vandens - lengviau tepasi (kažkas minėjo, kad pila kefyrą - pabandysim kitą kartą).
wirgina wirgina 5887
2012-10-30 14:51 wirgina

irmoske rašė:

Aradija rašė:
o ir apvalius lapus as pjaunu tik per puse o ne i 4 dalis - taip panašesni i tikrus čeburėkus gaunasi smile

Greitčeburėkams palengvinimas - aptepu visą apvalų vaflį faršu, užkloju kitu ir tik tada pjaunu per pusę - mažiau prisitrupina, o ir greičiau nei puseles ar trikampiukus teplioti. Į mėsą pilu vandens - lengviau tepasi (kažkas minėjo, kad pila kefyrą - pabandysim kitą kartą).


Ar kas nors kepate tokiu pat greitčeburekų būdu batono riekeles apteptas faršu ? Siūlau pabandyti smile
Aradija Aradija 10365
2012-10-30 15:59 Aradija

tiga rašė:
Jūs Aradija, neteisi, kad nesvarbu aliejus. Jis labai sverbu, jei nenorime turėti pasekmių, naudodami genetiškai modifkuotą produktą. http://www.kedainiai.lt/go.php/lit/Patikslintas_maisto_produktu_su_GMO_sara/411 Aš kai mačiau kas įvuko pelėms, kurias šėrė GM pašaru, tai baisu. Kodėl žmogus dėl biznio toks žiaurus smile www.versijos.com/publ/samokslas/gmo_ir_nuodai/m...

GMO visuose aliejuose - kur rasi be tokio? smile tad ir nematau jokio skirtumo, parašyta augalinis aliejus ir nieko daugiau, ir zinok is ko jis padarytas smile Gi nenaudosi kokio kokosiu aliejaus ceburėkams kepti, nors ka aš zinau kazkas naudoja varške, gal gali sau leisti ir kokoso alieju smile
Petronele Petronele 18325
1 2012-10-30 16:06 Petronele

Aradija rašė: GMO visuose aliejuose - kur rasi be tokio?

Baik tu, nėra taip blogai smile
S
Soffy 9075
2012-10-30 16:23 Soffy
Aš paskaičiau tų aliejų etiketes, niekur nerašo, kad tinka KEPIMUI, kad salotoms, tai kai kur rašo, bet aš tikrai žinau, kad yra aliejų, kuriuose negalima kepti ilgai. Esu mačiusi parašyta, kad aliejus tinka fritiūrinėms, bet šiandien tokių nepasitaikė ar nusibodo skaityti:).

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui