Kulinariniai receptai

Tininga Tininga 50021
2012-11-07 09:37 Tininga

Elste rašė:
Nu gal ir nieko smile
ale nesupratau šitos vietos "Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! " smile tai čia kaip taip, užpilti miltus ir nemaišyti??? tai kaip ta tešla gausis kočiojimui??? smile
Ta vieta tai čia man irgi keistai atrodė. Bet aš labai ir nesigilinau. Į dubenį, kuriame buvo sviesto/grietinės masė, sukračiau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, apmaišiau ir išminkiau tol, kol pradėjo niekur nekibti. smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 09:40 Elste

Tininga rašė:
Ta vieta tai čia man irgi keistai atrodė. Bet aš labai ir nesigilinau. Į dubenį, kuriame buvo sviesto/grietinės masė, sukračiau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, apmaišiau ir išminkiau tol, kol pradėjo niekur nekibti. smile


aaa, nu tai gerai tada smile o tai biski likau nesupratusi, kaip tą tešlą padaryt, jokiu būdu nemaišius smile smile smile
O vietoj cukraus į varškę turbūt galiu kondensovkės įpilti, ania smile
amadina22 amadina22 19757
2012-11-07 09:43 amadina22
O ką reiškia v.š.?
Vidutinis šaukštas?
Tininga Tininga 50021
1 2012-11-07 09:44 Tininga

amadina22 rašė:
O ką reiškia v.š.?
Vidutinis šaukštas?
Valgomasis šaukštas... smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 09:44 Elste

amadina22 rašė:
O ką reiškia v.š.?
Vidutinis šaukštas?

valgomas šaukštas (sriubinis) smile
Tininga Tininga 50021
2012-11-07 09:46 Tininga

Elste rašė:
O vietoj cukraus į varškę turbūt galiu kondensovkės įpilti, ania smile
Manau, kad gali. Juk ir varškė varškei nelygu. Manoji buvo rupi naminė, kiaušiniai irgi naminiai, ir visai ne maži, tai paėmiau ir sumaliau viską su blenderiu. Gavosi graži puri masė. Citrinos žievelę įtarkavau.
jofky jofky 3286
2012-11-07 09:49 jofky

Elste rašė:
Nu gal ir nieko smile
ale nesupratau šitos vietos "Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! " smile tai čia kaip taip, užpilti miltus ir nemaišyti??? tai kaip ta tešla gausis kočiojimui??? smile


Vietoj kepimo miltelių naudoju sodą, ją visada dedu į grietinę, kaip sakoma nugesinti. Kai grietinė išsipurena tada ją sudedu į tešlą. Tas pats galioja ir kepimo milteliams smile
Petronele Petronele 18325
2012-11-07 10:11 Petronele

Elste rašė: O vietoj cukraus į varškę turbūt galiu kondensovkės įpilti, ania smile

smile smile Super, Elste, jau buvau pamiršus tavo meilę kondensovkei.
Kaip studentei sekasi?
Elste Elste 27301
4 2012-11-07 10:43 Elste

Petronele rašė:

Elste rašė: O vietoj cukraus į varškę turbūt galiu kondensovkės įpilti, ania smile

smile smile Super, Elste, jau buvau pamiršus tavo meilę kondensovkei.
Kaip studentei sekasi?

Aga smile Studentei pyrago čia kada iškepiau su kondensovkę, tai kambariokės klausė recepto, ko ten dėjau, kad taip skanu smile smile smile
Gerai tai mano studentei sekasi, patenkinta visa, kad gerai pasirinko specialybę, labai patinka mokytis, buvo praktika jau, tai be galo patiko. Sakė, supratusi, kad pasirinko iš pašaukimo smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 10:45 Elste

Tininga rašė:

Elste rašė:
O vietoj cukraus į varškę turbūt galiu kondensovkės įpilti, ania smile
Manau, kad gali. Juk ir varškė varškei nelygu. Manoji buvo rupi naminė, kiaušiniai irgi naminiai, ir visai ne maži, tai paėmiau ir sumaliau viską su blenderiu. Gavosi graži puri masė. Citrinos žievelę įtarkavau.


nu aš irgi naminę varškę ir kiaušinius naudoju smile Gerai, kad priminei citrinos žievelę - labai turi ten tikti smile
Tininga Tininga 50021
1 2012-11-07 10:49 Tininga

Elste rašė:
Gerai, kad priminei citrinos žievelę - labai turi ten tikti smile
Čia Petronėlė priminė, tai išties neblogai. smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 11:39 Elste

Tininga rašė:

Elste rašė:
Gerai, kad priminei citrinos žievelę - labai turi ten tikti smile
Čia Petronėlė priminė, tai išties neblogai. smile


aš tai kai noriu tokio citrinos prieskonio, tai pačios citrinos įspaudžiu į tešlą (pvz. pyragui) laaabai gerai irgi smile
jofky jofky 3286
2012-11-07 12:07 jofky
Ar bandėt kas kepiniams naudot citrinų ar apelsinų aliejų? Kiek žinau tai greičiausiai eterinis bus aliejus, kaži kaip skonis gautusi? smile
blackgate blackgate 3815
2012-11-07 12:10 blackgate

jofky rašė:
Ar bandėt kas kepiniams naudot citrinų ar apelsinų aliejų? Kiek žinau tai greičiausiai eterinis bus aliejus, kaži kaip skonis gautusi? smile

Niekad nebuvo mintis atėjusi dėt į kepinius. Bijočiau sugadint, nes tas aliejus labai koncentruotas, aštraus kvapo, o koks skonis tai nežinau, bet irgi turėtų būti aštrokas smile
jofky jofky 3286
2012-11-07 12:12 jofky
Gal yra čia tokių dinozaurų kaip aš, kurie dar prisimena tarybinių laikų valgyklinių patiekalų skonį? smile Norėčiau atrasti receptą "muštinukų" su baltu padažu (apie 24-26 kapeikas kainavo), bet kiek pamenu jie iš maltos mėsos buvo. To gardėsio buvo Klaipėdos valgykloje "Tulpė" prie kinoteatro, dažnai prisimenu ir seilė nutysta smile
amadina22 amadina22 19757
1 2012-11-07 12:17 amadina22
Aš vienu metu kai mokiausi mokykloje, mama dirbo, tai eidavau pietauti į Baltijos laivų statyklos valgyklą. Ir kiek pamenu visą laiką imdavau tą patį: kotletą ir saldžią sriubą. smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 12:29 Elste

jofky rašė:
Gal yra čia tokių dinozaurų kaip aš, kurie dar prisimena tarybinių laikų valgyklinių patiekalų skonį? smile Norėčiau atrasti receptą "muštinukų" su baltu padažu (apie 24-26 kapeikas kainavo), bet kiek pamenu jie iš maltos mėsos buvo. To gardėsio buvo Klaipėdos valgykloje "Tulpė" prie kinoteatro, dažnai prisimenu ir seilė nutysta smile

aš atsimenu su nostalgija tas valgyklas smile
o tai "muštinukų" su baltu pardažu reikia, ar vis tik "maltinukų" (arba kitur "kukuliais" vadindavo, netgi "turistų kukuliai"). smile
darau kartais, nostalgijos apimta smile
urtele urtele 13511
2012-11-07 12:30 urtele

jofky rašė:
To gardėsio buvo Klaipėdos valgykloje "Tulpė" prie kinoteatro

Prisimenu ir kvapą smile
Elste Elste 27301
2012-11-07 12:31 Elste

urtele rašė:

jofky rašė:
To gardėsio buvo Klaipėdos valgykloje "Tulpė" prie kinoteatro

Prisimenu ir kvapą smile

gerai, kad pietūs ir jau valgau, o tai seilėtekis būtų. Ech... net pakvipo dabar jais smile
jofky jofky 3286
2012-11-07 12:45 jofky

Elste rašė:

jofky rašė:
Gal yra čia tokių dinozaurų kaip aš, kurie dar prisimena tarybinių laikų valgyklinių patiekalų skonį? smile Norėčiau atrasti receptą "muštinukų" su baltu padažu (apie 24-26 kapeikas kainavo), bet kiek pamenu jie iš maltos mėsos buvo. To gardėsio buvo Klaipėdos valgykloje "Tulpė" prie kinoteatro, dažnai prisimenu ir seilė nutysta smile

aš atsimenu su nostalgija tas valgyklas smile
o tai "muštinukų" su baltu pardažu reikia, ar vis tik "maltinukų" (arba kitur "kukuliais" vadindavo, netgi "turistų kukuliai"). smile
darau kartais, nostalgijos apimta smile


O turit receptą? Duokit prašau. Pavadinimas sukelią sumaištį, vadinasi muštinukai bet mėsa malta smile Aš esu klaususi kavinės vedėjos, bet ji už mane jaunesnė, bet pasvarstė tik tiek, kad tais laikais iš prieskonių buvo tik druska ir pipirai su lauro lapais, bet atkurti vistiek nesigauna smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui