KRISSS
95
#93982 2004-07-14 13:48 KRISSS redaguota: 2011-09-11 03-27

vdiana rašė:

KRISSS,
Dokumentai: Teisingai
Išmokėti: Teisingai
Atleis 07.16, Prašymas ir įsakymas gali būti 07,15 arba tos pačios dienos 07,16.
Sodrai per tris dienas.
Išmokėti: atleidimo diena.
141 straipsnis. Atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju tvarka
1. Darbdavys privalo visiškai atsiskaityti su atleidžiamu iš darbo darbuotoju jo atleidimo dieną, jeigu įstatymais ar darbdavio ir darbuotojo susitarimu nenustatyta kitokia atsiskaitymo tvarka.
2. Darbdavys atsiskaitymo su darbuotoju dieną privalo išmokėti visas jam priklausančias pinigų sumas, nustatyta tvarka užpildyti darbuotojo valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą ir darbuotojo darbo sutartį.
3. Jeigu darbuotojas pageidauja, darbdavys privalo išduoti jam pažymą apie darbą, nurodydamas darbo funkcijas (pareigas), jo pradžios ir pabaigos datas, o darbuotojo prašymu - darbo užmokesčio dydį ir darbo įvertinimą (charakteristiką).


Ačiū labai,jei labai neatsibosiu gal paklausiu dar apie kompensaciją smile Ar teisingai skaičiuosiu:
05mėn. dirbo 11 d.d. uždirbo 261,9Lt
06mėn. 21 d.d. / 500 Lt
07 mėn. 11 d.d. / 261,90 Lt
vid.d.u.-1023,8/43=23,8Lt
Priklauso 43*28/365=3,30 dienu atostog
Kompensac.:3,3*23,8=78.54Lt
Is viso:78.54+261.5=340.44Lt
Ar taip? smile

andrinx
1135
#93987 2004-07-14 13:58 andrinx
KRISSS, skaičiuojant kompensaciją už nepanaudotas atostogas taikomas koeficientas ( jei 5 d.d. savaitė - tai 0,7).

KRISSS
95
#94013 2004-07-14 14:28 KRISSS redaguota: 2011-09-11 03-27
Ačiū labai,jei labai neatsibosiu gal paklausiu dar apie kompensaciją smile Ar teisingai skaičiuosiu:
05mėn. dirbo 11 d.d. uždirbo 261,9Lt
06mėn. 21 d.d. / 500 Lt
07 mėn. 11 d.d. / 261,90 Lt
vid.d.u.-1023,8/43=23,8Lt
Priklauso 43*28/365=3,30 dienu atostog
3.3*0.7=2.31
Kompensac.:2,31*23,8=54.98Lt
Is viso:54,98+261.5=316.48Lt
Ar dabar teisingai? smile

andrinx
1135
#94025 2004-07-14 14:42 andrinx redaguota: 2011-09-11 03-27
O paskutinėje eilutėje kartais ne 261,90 turi būti? smile

KRISSS
95
#94032 2004-07-14 14:53 KRISSS redaguota: 2011-09-11 03-27

andrinx rašė:

O paskutinėje eilutėje kartais ne 261,90 turi būti? smile


smile Apsižioplinau:54,98+261,90=316.88 Lt
Tada jau viskas?
(316.88-290)*33%=8.87
316.88*3%=9.51
316.88-8.87-9.51=298.50 Lt gausiu.
smile smile

vdiana
151
#94039 2004-07-14 14:57 vdiana
KRISSS, viskas tik sodrai dar 31 proc. nepamirsk priskaiciuoti. ir atleidimo lapeli uzpildyti ir nunesti i sodra! Sekmes

KRISSS
95
#94050 2004-07-14 15:06 KRISSS redaguota: 2011-09-11 03-27

vdiana rašė:

KRISSS, viskas tik sodrai dar 31 proc. nepamirsk priskaiciuoti. ir atleidimo lapeli uzpildyti ir nunesti i sodra! Sekmes


Aišku. Ačiū visiems smile

KRISSS
95
#94105 2004-07-14 16:17 KRISSS redaguota: 2011-09-11 03-27

KRISSS rašė:

Ačiū labai,jei labai neatsibosiu gal paklausiu dar apie kompensaciją smile Ar teisingai skaičiuosiu:
05mėn. dirbo 11 d.d. uždirbo 261,9Lt
06mėn. 21 d.d. / 500 Lt
07 mėn. 11 d.d. / 261,90 Lt
vid.d.u.-1023,8/43=23,8Lt
Priklauso 43*28/365=3,30 dienu atostog
3.3*0.7=2.31
Kompensac.:2,31*23,8=54.98Lt
Is viso:54,98+261.5=316.48Lt
Ar dabar teisingai? smile


Ir vėl suabejojau smile
O jei atostogų dienas skaičiuoji taip:
28/12=2.33 tenka vienam mėnesiui
už 2 mėn.: 2,33*2=4.66
4.66*0.7=3.26 d.d.
o prieš tai gavau 2,31 d.d.
Tai kaip čia teisingiau?

gelmina
5
#94116 2004-07-14 16:48 gelmina
Manyčiau, kad teisingas skaičiavimas yra antrasis. 28 kalend,dienos priklauso už iždirbtus metus (12 mėn., o tai gali būti ir nebutinai d.d.t.y. kiti laikotarpiai, kurie įeina skaičiuojant laiką atostogoms), teisingas paskaičiavimas antras, pirmasis atvejis- klaida.

vdiana
151
#94118 2004-07-14 16:56 vdiana
kada imame 28 k.d. tada reikia skaiciuoti ne darbo dienas o kalendorines ir kodel 2 men o ne 3 menesiai
28/12=2,33
05 men jis ne pilnas tada reikia 2,33/31 k.d. * is dirbu k.d.
06 men pilnas =2,33
07 men ne pilnas 2,33/31 k.d. * is dirbu k.d.
tada gauta skaiciu dauginti is 0,7 koeficiento ir is VDU.

vdiana
151
#94121 2004-07-14 17:04 vdiana
KRISSS, visai tuoj susipainiosi paskaityk siame forume apie Nepanaudotu atostogu kompensacija www.tax.lt/postt1946.html

niolika
113
#94883 2004-07-19 13:55 niolika
Sveikučiai,
patarkite, prašau!
Darbuotojas neatvyko į darbą, jam paskambinus, pasakė, kad serga. Jau visą mėn. žmogelis "serga" bet neatnešė jokio ligonlapio. Bandėm prisiskambinti - neryšio zonoj. Gyvena vienas, artimųjų nežinom, kaimynai nieko negirdėjo. Ką daryti, patartumėte atleisti dabar ar laukti 120 dienų?

artas71
12728
#94891 2004-07-19 14:08 artas71
Labai daug naudingų patarimų:
www.finansai.com/postt2154.html

www.youtube.com/watch?v=7ZWoC4mPcA0
Ir aš tikrai myliu Lietuvą, ar mylit ją jūs?

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."
Edmund Burke

NERA
722
#95508 2004-07-21 16:30 NERA
pasimečiau smile buvom su darbuotoju sudarę laikinąją sutartį 1 mėnesiui, dar jam nesibaigus darbuotojas išeina.Ar reikia jam skaičiuoti kompensaciją už nepanaudotas atostogas?? Kažkur skaičiau kad nereikia, bet kur neprisimenu smile .Padėkit

Lea_deleted
1613
#95527 2004-07-21 17:17 Lea_deleted
Atrodo, susimaišiau...
Kad apskaičiuot vidutinį darbo užm. tiems, kuriems dU valandinis? imasi trijų mėn priskaitymai ir tų pačių mėn dirbtos valandos? ar valandos perskaičiuotos į dienas? Pvz.
04 nieko 0 0
05 mėn prisk 38,4 už 12 val t.y. 3,20 Lt/val arba 1,5 dienos
06 mėn prisk 249,6 už 78 val t.y. 3,20 Lt/val arba 9,75 dienos
Viso prisk 288 Lt už 90 val t.y.3,20 Lt/val arba 11,25 Lt/d.
1. Jei žiūrėti į val, tai vidurkis - kaip DU/val -3,20 Lt
2. Jei imti dienas, tai vidurkis 25,60 Lt
Taigi įtartinai didėlis skirtumas.

Būkit geri, pagelbėkite smile

Ne viskas, kas gali būti suskaičiuota turi vertę ir ne viskas, kas turi vertę gali būti suskaičiuota. (Albert Einstein)

petjur
127
#95529 2004-07-21 17:24 petjur
Aš tai dirbtas valandas dalinu iš 8 ir gaunu dienas.Ir vidurkį skaičiuoju pagal dienas.

vaidusia
46
#95571 2004-07-22 08:44 vaidusia
labutis, norėjau paklausti atleidžiant pagal 129 str. naikinant etata. (Parašiau įspėjimą. darbuotojas pasirašė, kad jį gavo)ar darbuotojas turi rašyti kokį nors sutikimą ar ne?

vdiana
151
#95594 2004-07-22 11:06 vdiana
NERA, kompensacija skaiciuojasi nuo pirmos darbo dienos atleidziant zmogu.

vdiana
151
#95595 2004-07-22 11:07 vdiana
Man atrodo uztenka kad zmogus pasirase ant ispejimo kad susipazino, o daugiau jam nieko rasyti nereikia.

Finanse
32
#95872 2004-07-23 12:13 Finanse
Padekit !!
turiu toki dalyka
zmogus atleidziamas pagal saliu susitarima. susitarta jam sumoketi 2 vidutiniu DU kompensacja
atlyginimas pvz:

04 men - 600 Lt - 21 d.d.
05 men - 400 Lt - 21 d.d.
06 men - 240 Lt - 13 d.d. atostogauta 13 d.d. (8 d.d.) - 200 Lt

Jau pasimeciau....
pagal nutarima i vidutini DU atostoginiai neisiskaiciuoja... Tai kaip suskaiciuoti 2 vid menesinius DU??


Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis