Kulinariniai receptai

I
IlonaD 6943
2009-08-12 16:59 IlonaD 2011-09-11 06-23

astuleee rašė: Aha, kiaušinienė smile .


Aha, labai originalu. smile
Petronele Petronele 18325
2009-08-12 17:10 Petronele 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė:

astuleee rašė: Aha, kiaušinienė smile .


Aha, labai originalu. smile

Žagarėlių su kaimiškais kiaušiniais arba skruzdėlyną... smile
tfu tfu tfu, einu lauk iš tos temos
I
IlonaD 6943
2009-08-12 17:12 IlonaD 2011-09-11 06-23

Petronele rašė:
tfu tfu tfu, einu lauk iš tos temos


Petronele, pati spjaudotės, o kitiems tas kalorijas siūlote smile
Petronele Petronele 18325
2009-08-12 17:16 Petronele 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė: Petronele, pati spjaudotės, o kitiems tas kalorijas siūlote smile

Dar labai spurgų norėčiau išsikept smile
J
jurgicka100 324
2009-08-12 17:16 jurgicka100 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė: Dar turiu didelę krūvą kiaušinių iš kaimo. Ką skanaus galima pasidaryti? Kokį neįprastą receptuką gal kuri žinote?


Žinau du tokius manau labai skanius (bent jau man) lengvus receptukus smile
1. Kiaušinių užkandėlė galima pavadinti smile Reikia kaiušinių, tuno savo sultyse (geriau tunas gabaliukuose, nes nebuna tada skysta per daug masė) ir majonezo, prieskonius galima dėti jei norite pagal skonį. Gaminimas: išvirti kietai kiaušinius, išimti trynius. Trynius išmaišinti su tunu ir majonezu smile Beje kiaušinį galima perpjauti ir išilgai ir skersai (aš pjaunu išilgai) ir dėti šią masę atgal į baltymo duobutę smile Kiekio nelabai žinau, kai paskutinį kartą dariau didesniam žmonių kiekiui, tai reikėjo 15 kaišinių ir 3 skardinės tuno smile

Antra receptą truputį vėliau parašysiu, kai namo gryšiu smile smile
J
jurgicka100 324
2009-08-12 17:44 jurgicka100 2011-09-11 06-23
[quote="jurgicka100"]

IlonaD rašė: Dar turiu didelę krūvą kiaušinių iš kaimo. Ką skanaus galima pasidaryti? Kokį neįprastą receptuką gal kuri žinote?


Žinau du tokius manau skanius (bent jau man) lengvus receptukus smile
1. Kiaušinių su tunu užkandėlė smile Reikia kaiušinių, tuno savo sultyse (geriau tunas gabaliukuose, nes nebūna tada skysta per daug masė) ir majonezo, prieskonius galima dėti jei norite pagal skonį. Gaminimas: išvirti kietai kiaušinius, išimti trynius. Trynius išmaišinti su tunu ir majonezu smile Beje kiaušinį galima perpjauti ir išilgai ir skersai (aš pjaunu išilgai) ir dėti šią masę atgal į baltymo duobutę smile Kiekio nelabai žinau, kai paskutinį kartą dariau didesniam žmonių kiekiui, tai reikėjo 15 kiaušinių ir 3 skardinės tuno smile
2. Kiaušinių ir juros lydekos mišrainė. Reikia: virtų kiaušinių, karštai rukytos lydekos, česnako ir svogūno. Smulkiai supjaustyti kaiušinius, česnaką ir svogūnos. Supjaustytą svogūną pakepti keptuvėje su trupučiu aliejumi, tol kol nueis svogūno aitrumas, bet neperkepkite smile Karštai rūkytos lydekos "mėsytę" supjaustyti irgi smulkiai, nors ji trupa, bet kitus gabaliukus reikia vistiek pjaustyti smile Kai viskas jau paruošta sumaišyti su majonezu, galima dėti ir druskos kiekvienam pagal skonį smile Skanaus.... smile
Aradija Aradija 10365
2009-08-12 19:56 Aradija
fui kiaušiniu gadinimas - as tai kepciau vaflius geriau smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-12 22:21 volgadon
O aš biskvitus, tie irgi kiaušinius labai mėgsta.Paskui pertepei ir valgai sau su pienu užsigerdama.
Tess Tess 20234
2009-08-12 22:23 Tess 2011-09-11 06-23
Na gerai, su kiaušiniais susitvarkėm, su šonine irgi, o kaip dėl mano adžykos smile


Tess rašė:
Noriu padaryti adžyką. Radau kelis receptelius internete, bet vistik labiau pasitikiu tax.lt dalyvėmis.
A
Alina55 11024
2009-08-12 22:28 Alina55 2011-09-11 06-23

Tess rašė: o kaip dėl mano adžykos smile

Gal šis receptas tiks:
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170
I
IlonaD 6943
2009-08-12 22:28 IlonaD 2011-09-11 06-23

Tess rašė:
Noriu padaryti adžyką. Radau kelis receptelius internete, bet vistik labiau pasitikiu tax.lt dalyvėmis.
[/quote]

Tess, aš darau tokų aštrų reikalą. Į puodą sudedu papriką, cukinijos, svogūnų, blanširuotų pomidorų ir daug daug aštriosios paprikos, na plius prieskoniai, aišku. Verdu, verdu, verdu, kol tirštoka masė pasidaro, dar patrinu te viską, įpilu truputi aštraus pomidorų padažo. Ir gaunasi toks aštrus aštrus, nu baisiai aštrus reikalas. Produktus dedu iš akies. Man aštrumai patinka, paskui į sriubas, troškinius po šaukštelį įdedu, arba šiaip dūšelei atsigaut prie kokios mėsytės pakabinu.
Loreta Loreta 28574
2009-08-12 22:31 Loreta 2011-09-11 06-23

volgadon rašė: O aš biskvitus, tie irgi kiaušinius labai mėgsta.Paskui pertepei ir valgai sau su pienu užsigerdama.

Papasakok, kaip kepti biskvitą?
vovere vovere 25997
2009-08-12 22:34 vovere 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė: arba šiaip dūšelei atsigaut prie kokios mėsytės pakabinu.

net burnojpajutau kaip dega smile chūūūūūū
Tess Tess 20234
2009-08-12 22:36 Tess 2011-09-11 06-23

IlonaD rašė: Tess, aš darau tokų aštrų reikalą.

Aga, aga. Ir aš noriu aštriai.
O daržoves supjaustai ar sutrini?
Man tai iš akies ne labai tinka, nes darysiu pirmą kartą. smile
Tess Tess 20234
2009-08-12 22:38 Tess 2011-09-11 06-23

Alina55 rašė: Gal šis receptas tiks:
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170

Ačiū, jeigu jau konkurse dalyvauja, gal skanuuu bus smile
I
IlonaD 6943
2009-08-12 22:41 IlonaD 2011-09-11 06-23

Tess rašė:

IlonaD rašė: Tess, aš darau tokų aštrų reikalą.

Aga, aga. Ir aš noriu aštriai.
O daržoves supjaustai ar sutrini?
Man tai iš akies ne labai tinka, nes darysiu pirmą kartą. smile


Smulkiai pjaustau, paskui verdant dar patrinu, kai suminkštėja. Darykite nedidelėmis porcijomis ir eksperimentuokite smile
volgadon volgadon 4395
2009-08-12 23:59 volgadon
Biskvitas.
Čia jau geriau viską imti kuo tiksliau.
10 kiaušinių, 300gr.cukraus, 100 gr.miltų, citrinos ar apelsino žievelės.
Trynius sukti su cukrum, kol masė padidės tris kartus.Sudėti trintą citrinos žievelę.Paskui sudėti gerai išplaktus baltymus, pabarstant juos miltais.Tiesa miltus galima sumaišyti su krakmolu.100gr.miltų du šaukštai krakmolo.Tešla išmaišoma ir sukrečiama į aliejum išteptas formas.Mano nelabai didelės, tai čia dviem formom.Kepa 30-35 min.vidutinio karštumo orkaitėj.
Jeigu vyniotiniui, tai reikia tešlą sudėti ant skardos išklotos riebaluotu pergamentiniu popierium, maždaug 1,5 cm.sluoksniu.Kai iškepa išimti kad apačia būtų į viršų .Aptepamas pvz.raudonų serbentų drebučiais, susukamas ir ataušinamas.Kai atsivėsins cukraus pudra pabarstyt.
Aš biskvitus nesenai kepti pradėjau.Kažkaip nedrįsdavau.Bet vyro sesuo išmokino.Ta pas mus darbų mokytoja.
Ir kai kepa orkaitės neatidarinėt, bent jau pirmas 15 min.
www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/62A7F0...
Va čia gražiai aprašyta ir aiškiai.
S
Smalsi 511
2009-08-13 00:46 Smalsi
Taip ir nesuprantu kodėl rašo, kad biskvito ruošimas karštu būdu, sudėtingesnis už šaltąjį?
Sumeti į bliudą kiaušinius, kiekvienam po kupiną šaukštą cukraus. Tik kad plakant reikia uždėti bliudą ant puodo su vandeniu verdančiu .Tešla sušyla, padidėja, tada nukėlus paplakama, kad atvėstų. Atsargiai įmaišoma po kupiną šaukštą miltų vienam kiaušiniui palaipsniui. Po to pilti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą pašildytą skardą ir kepti. Ir nereikia atskirai burti su tryniais ir baltymais. Pas mus šeimoje visada taip mama kepė ir aš taip darau. Gal todėl taip man paprasčiau atrodo.
M
manila 625
2009-08-13 08:26 manila 2011-09-11 06-23

Alina55 rašė:
Gal šis receptas tiks:
gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170


ar kas megino daryt pagal si recepta? idomu koks kiekis gaunas ir ar skanu... smile
I
IlonaD 6943
2009-08-13 08:44 IlonaD 2011-09-11 06-23

volgadon rašė: Biskvitas.


O nededate kepimo miltelių?
Ir krakmolas suintrigavo, niekada nedėdavau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui