Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-11-30 18:17 Elvusia 2011-09-11 07-03

Loreta rašė:
Apkepą žadu kepti, reikia juos apvirti, tai dėl 400g neapsimoka terliotis.

Apkepus kepu iš neapvirtų makaronų.
Lazaniją - irgi.
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-30 18:21 Elvusia 2011-09-11 07-03

Kristiana__ rašė:
Prašom pasireikšti, kas netingi smile

Čeburekams, kaip ir spurgoms, reikia optimalios riebalų virimo temperatūros.
Jei per karšta - sudegs paviršius, vidus liks neiškepęs, per lengvai virs aliejuje - prisigers aliejaus ir bus neskanūs.
Įdėjus čebureką į aliejų, jis turi palengva čirškėti. O ne stipriai "spjaudytis" :)
2010-11-30 18:24 Kristiana__ 2011-09-11 07-03

Elvusia rašė: Čeburekams, kaip ir spurgoms, reikia optimalios riebalų virimo temperatūros.
Jei per karšta - sudegs paviršius, vidus liks neiškepęs, per lengvai virs aliejuje - prisigers aliejaus ir bus neskanūs.
Įdėjus čebureką į aliejų, jis turi palengva čirškėti. O ne stipriai "spjaudytis" :)


Nu va, o aš niekaip to aukso vidurio nerandu smile
Rasim - kas neieško, tas neranda, taip? smile
Bėgu namo.
Gero vakaro visiems smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-30 18:27 Elvusia 2011-09-11 07-03

Kristiana__ rašė:
Nu va, o aš niekaip to aukso vidurio nerandu smile

Net ir labai protingos vištos pauodegį išsidilgina :)
Reikia dažnai kepti, kad atrasti tą viduriuką.
Prisimenu, spurgoms jau buvau atkalus ranką.
Dabar gi kažkada pamėginau - vienos apskrudo - vidus žalias, sumažinau ugnį - prigėrė aliejaus.
Kol atitaikiau - baigėsi tešla :)))
edute edute 2671
2010-11-30 18:33 edute
Siandien kepiau ceburekus pagal si recepta www.visireceptai.lt/receptas/skanus_ceburekai.html
Skonis-nerealus. Kepiau ant elektrines virykles aliejuje ant 5 (is 9), tai buvo ok-viskas iskepe, o vat paskutine partija prisukau iki 3.5, tai prisigere riebalu ir patapo tokiais riebiais, turginiais feeeeeee
Elvusia Elvusia 19998
2010-11-30 18:44 Elvusia 2011-09-11 07-03

edute rašė: o vat paskutine partija prisukau iki 3.5, tai prisigere riebalu ir patapo tokiais riebiais, turginiais feeeeeee

Ir nuo aliejaus dar priklauso. Kokiame verdame. Kai kurį aliejų produktai gerte geria :)
Ir va, būtent apie tai ir kalbėjau, kad ta aliejaus temperatūra - pagrindas :)
Aradija Aradija 10365
2010-11-30 18:57 Aradija
na cebureku dar nekepiau - o va spurgas tai tiesiog gruzdintuvej nustaciau 160 laips. ir puikiausiai gavosi - net neemiau i galva - instrukcijoj buvo parasyta kad jei krakmolo turincius produktus kepsiu daugiau nei 160 laips. prades degti krakmolas ir aliejus pajuodos, tai didesnes temperaturos ir nesuku smile va pasirodo netycia ir atradau ta tinkama temperatura smile
Aradija Aradija 10365
2010-11-30 19:00 Aradija
beje as kepu kartais tokius "ale čeburekus", paemu apvalius vaflius perpjaunu per puse, suteptu su farsu ir apvolioju blynu tesloje - tada i keptuve ir ant aliejaus apkepu is abieju pusiu - tikrai skanu ir greita smile
2010-12-01 08:08 Kristiana__ 2011-09-11 07-03
O tų vaflių tik ant apačios faršo ir ant viršaus? Ar sluoksniuoji?


Aradija rašė: beje as kepu kartais tokius "ale čeburekus", paemu apvalius vaflius perpjaunu per puse, suteptu su farsu ir apvolioju blynu tesloje - tada i keptuve ir ant aliejaus apkepu is abieju pusiu - tikrai skanu ir greita smile
Elste Elste 27292
2010-12-01 09:07 Elste 2011-09-11 07-03

Kristiana__ rašė: Nežinau po kokiais lapais čia slėptis, buvau net sugalvojus tam reikalui naują nicą susigalvoti smile
smile Nugi nemoku čeburekų iškepti - arba nedakepę arba sudegę.
Prašom pasireikšti, kas netingi smile

man visada normaliai iškepa - gražūs, apskrudę, neprisigėrę ir nepridegę smile
verdu aliejuje (kokį tuo metu turiu), kai dedu čeburekus, aliejus puode čirška.

Receptą buvau čia kažkada įmetusi (tas kur tešla varškės, mineralinio...)
blackgate blackgate 3815
2010-12-01 09:15 blackgate 2011-09-11 07-03

Aradija rašė: beje as kepu kartais tokius "ale čeburekus", paemu apvalius vaflius perpjaunu per puse, suteptu su farsu ir apvolioju blynu tesloje - tada i keptuve ir ant aliejaus apkepu is abieju pusiu - tikrai skanu ir greita smile

Šiuos kažkada kepiau, nes rekomendavo. Bet man gavosi gana riebūs, nepalyginamai riebesni, nei tikri čeburekai, nes į tešlą prisigeria aliejaus, o dar mėsa... smile Tai gaunasi, toks kaip riebus blynas su mėsa. Tai čia tokia mano patirtis, nors kas kepa, tai visi giria šį receptą. smile
vovere vovere 25997
2010-12-01 09:17 vovere
šitie čeburiekai buvo per mano vestuves pusryčiams su sultiniu, super skanu smile
edute edute 2671
2010-12-01 12:45 edute
Labos,
Klausimas yra.
Vakar vyras vistos kiausinius masinoje pamirso, tai dabar parnese susalusius i leda. Ar nebus blogai, jei atsilusius is karto iskepsiu. Ar cia jau usio-sava mirtimi mires(pastipes busimas visciukas)-nevalgomas smile
amadina22 amadina22 19757
2010-12-01 12:50 amadina22 2011-09-11 07-03

edute rašė: Labos,
Klausimas yra.
Vakar vyras vistos kiausinius masinoje pamirso, tai dabar parnese susalusius i leda. Ar nebus blogai, jei atsilusius is karto iskepsiu. Ar cia jau usio-sava mirtimi mires(pastipes busimas visciukas)-nevalgomas smile


Manau, kad tikrai neapsinuodysite. Tik reikėtų iš karto suvartoti gal, nebelaikyti atšildytų.
edute edute 2671
2010-12-01 12:52 edute 2011-09-11 07-03

amadina22 rašė:

edute rašė: Labos,
Klausimas yra.
Vakar vyras vistos kiausinius masinoje pamirso, tai dabar parnese susalusius i leda. Ar nebus blogai, jei atsilusius is karto iskepsiu. Ar cia jau usio-sava mirtimi mires(pastipes busimas visciukas)-nevalgomas smile


Manau, kad tikrai neapsinuodysite. Tik reikėtų iš karto suvartoti gal, nebelaikyti atšildytų.

Bus dyyyydelis omletas. Ale pas mane trys mazameciai leliai, kurie mielai ta omleta valgys. Tai vat ir pergyvenu ar jiems dveselena nepakenks smile
astuleee astuleee 3430
2010-12-01 13:15 astuleee
Jezau, kokia dveseliena smile
amadina22 amadina22 19757
2010-12-01 13:18 amadina22 2011-09-11 07-03

edute rašė:

amadina22 rašė:

edute rašė: Labos,
Klausimas yra.
Vakar vyras vistos kiausinius masinoje pamirso, tai dabar parnese susalusius i leda. Ar nebus blogai, jei atsilusius is karto iskepsiu. Ar cia jau usio-sava mirtimi mires(pastipes busimas visciukas)-nevalgomas smile


Manau, kad tikrai neapsinuodysite. Tik reikėtų iš karto suvartoti gal, nebelaikyti atšildytų.

Bus dyyyydelis omletas. Ale pas mane trys mazameciai leliai, kurie mielai ta omleta valgys. Tai vat ir pergyvenu ar jiems dveselena nepakenks smile


Jei vasarą bagažinėje per naktį būtų palaikyti, tai gal ir nebereikėtų valgyti, o čia... Perkepsit gerai ir krizės laikotarpiu sueis smile .
Nors pas mus turguj ir vasarą be šaldytuvo kiaušinius laiko.
edute edute 2671
2010-12-01 13:20 edute 2011-09-11 07-03

astuleee rašė: Jezau, kokia dveseliena smile

Hm, na juk kiausinis tai yra gyvas organizmas. Juk juos ir pardavineja nenuplautus, kad neuzkimsti luksto poru ir nenumarint. Tai vat as tiesiog samprotauju.
O juos mikrobangeje atsildyt galima?
edute edute 2671
2010-12-01 13:20 edute 2011-09-11 07-03

amadina22 rašė:

edute rašė:

amadina22 rašė:

edute rašė: Labos,
Klausimas yra.
Vakar vyras vistos kiausinius masinoje pamirso, tai dabar parnese susalusius i leda. Ar nebus blogai, jei atsilusius is karto iskepsiu. Ar cia jau usio-sava mirtimi mires(pastipes busimas visciukas)-nevalgomas smile


Manau, kad tikrai neapsinuodysite. Tik reikėtų iš karto suvartoti gal, nebelaikyti atšildytų.

Bus dyyyydelis omletas. Ale pas mane trys mazameciai leliai, kurie mielai ta omleta valgys. Tai vat ir pergyvenu ar jiems dveselena nepakenks smile


Jei vasarą bagažinėje per naktį būtų palaikyti, tai gal ir nebereikėtų valgyti, o čia... Perkepsit gerai ir krizės laikotarpiu sueis smile .
Nors pas mus turguj ir vasarą be šaldytuvo kiaušinius laiko.

Kaimuose kiausiniai laikomi saltose patalpose, bet ne saldytuve
amadina22 amadina22 19757
2010-12-01 13:21 amadina22 2011-09-11 07-03

edute rašė:

astuleee rašė: Jezau, kokia dveseliena smile

Hm, na juk kiausinis tai yra gyvas organizmas. Juk juos ir pardavineja nenuplautus, kad neuzkimsti luksto poru ir nenumarint. Tai vat as tiesiog samprotauju.
O juos mikrobangeje atsildyt galima?


Kadangi nebandėm, tai nelabai ką galime patarti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui