Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2010-12-01 14:18 Elvusia
Mergaitės, na negi jums, ruošiančioms salotas su druska, jos nepavandenija?
Juk druska ištraukia sultis iš daržovių, ir tos sultys plaukia...
Nėra estetinio vaizdo.
Svečiui tokių salotų jau nerekomenduoju :)

Salotos, kaip ir mėsa - nemėgsta druskos :)
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-01 14:19 Elvusia 2011-09-11 07-03

Elste rašė: O tai nusipirksiu aplaižytą kokią smile

Taip, ir dar nuodų nuo liežuvio galiuko palieku :)))))
Elste Elste 27292
2010-12-01 14:23 Elste 2011-09-11 07-03

Elvusia rašė: Mergaitės, na negi jums, ruošiančioms salotas su druska, jos nepavandenija?
Juk druska ištraukia sultis iš daržovių, ir tos sultys plaukia...
Nėra estetinio vaizdo.
Svečiui tokių salotų jau nerekomenduoju :)

Salotos, kaip ir mėsa - nemėgsta druskos :)

ale tai būtent tam ir pilu, kad jos tokios skystos, šlapios pasidarytų - taigi taip skaniau. smile
nemėgstų sausų kaip žolės graužti smile smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-01 14:31 Elvusia
Kaip tik salotos nuo druskos pasidaro sausos, nes jų sultys išteka.
Ir grauži tada jau ne kaip žolę - o kaip šieną.
Elste Elste 27292
2010-12-01 14:43 Elste 2011-09-11 07-03

Elvusia rašė: Kaip tik salotos nuo druskos pasidaro sausos, nes jų sultys išteka.
Ir grauži tada jau ne kaip žolę - o kaip šieną.

nu bet sultys iš bliūdo gi neišteka smile smile
jos ir būna savo sultyse pasūdytose - niaamm smile
Byla Byla 12118
2010-12-01 15:18 Byla
Na šiandien apsieisiu be salotų. "Iki" krautuvėje gera upėtakių (atvėsintų, su galva, skrostų,) kaina. Prisikepėm su mažąja. Skanumėlis. Niam, niam... smile
O iš pekino kopūstų aš ir sriubą verdu. Labai greit išverda. Patogu, taupant laiką.
2010-12-01 17:35 Kristiana__
Nu tai gal ir nuo petražolės apkarsta? Buvau įdėjus į mišrainę, nesuvalgėm iškart visos, tai ant rytojaus valgyt beveik neįmanoma buvo. Apšaukė mane vyras, kokio bieso ten pridėjau smile
Nu įdomybių čia pas Jus prisiskaitau, eina sau...
vovere vovere 25997
2010-12-01 18:06 vovere
o geriausia salotas pasidaryt ir iš kart suvalgyt smile
Elvusia Elvusia 19998
2010-12-01 18:15 Elvusia
Visas maistas turi būti gaminamas vienam kartui.
Šildytas maistas - bereikalingas balastas skrandžiui.
Elste Elste 27292
2010-12-02 07:51 Elste 2011-09-11 07-03

Elvusia rašė: Visas maistas turi būti gaminamas vienam kartui.
Šildytas maistas - bereikalingas balastas skrandžiui.

tai aišku, kad geriausia būtų ir gal skaniausia smile
bet... dažnai gi sriuba ar koks troškinys verdamas visai savaitei smile
O pvz. rytojaus dieną pašildyti cepelinai man skanesni neigu tuo kart tik išvirti smile
Norint visada valgyti tik pagamintą tam kartui maistą, tai reikia būt namų šeimininke ir niekur nedirbti, tik tuo ir užsiimti. O tai jau kančių kančia smile
Tam kartui pagamintas maistas tai nebent sumuštiakai ar kiaušinienė smile smile smile
2010-12-02 21:38 vvirginija1 2011-09-11 07-08
Sakyčiau labai greitai paruošiama, paprasti produktai ir visai skani vištienos apkepėlė... Tik proporcijų aš tai tikrai nesilaikiau :))

4 bulvės,
druska, pipirai,
200 g fermentinio sūrio,
1 kiaušinis,
3 šaukštai majonezo,
2 morkos,
petražolių,
200 ml pieno arba grietinėlės,
300 gr vištienos filė.
Į kepimo formelę sluoksniuojam griežinėliais supjaustytas morkas, vištienos filė supjaustytą kubeliais ir apkeptą keptuvėje (pagardinau kepdama svogūnu ir česnaku), bulves pjaustytas riekelėmis, fermentinį tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską apipilti tokiu mišiniu: išplaktu kiaušiniu, pienu arba grietinėle, majonezu ir prieskoniais. Kepti orkaitėje apie 25 min.
Aradija Aradija 10365
2010-12-03 17:41 Aradija 2011-09-11 07-08
mmmmmmmm jau išsirinkau ka gaminsiu kaledoms smile bent jau receptas skamba labai skaniai
Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“

www.sarmatija.lt/index.php/kulinarinis-paveldas...

Vienam vištienos maltiniui reikia:
• 80g vištienos filė,
• 50g lašinių,
• 2g druskos,
• 0,5g maltų juodųjų pipirų,
• 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų,
• 20g česnaku aromatizuoto sviesto,
• 10g kvietinių miltų,
• 20g kiaušinio plakinio,
• 15g džiūvėsėlių.
Vienai „jažynkos“ porcijai reikia:
• 20g daržovių arba grybų sultinio,
• 20g grietinėlės,
• 10g sviesto,
• 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių,
• 3g druskos,
• 1g džiovintų raudonėlių,
• 1g kario prieskonių,
• 2g petražolių lapelių.
Vištienos filė ir lašinius du kartus sumalti, išmaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais. Kietai suplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišyti į masę, suformuoti paplotėlį, ant paplotėlio dėti aromatinio sviesto gabalėlį, suformuoti „cepeliną“, jį apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. Kepti orkaitėje 5-8 min 220 laipsnių temperatūroje.
Daržovių arba grybų sultinį, grietinėlę ir sviestą sudėti į prikaistuvį, suberti žaliuosius žirnelius, mažas morkytes arba morkų kubelius, užvirinus kelias minutes pavirti, pagardinti druska, džiovintais raudonėliais, kario prieskoniais, petražolėmis
smile gal kas esate gamine? ar tikrai taip skanu kaip atrodo kad turetu buti?
Elste Elste 27292
2010-12-03 17:44 Elste
tas vištienos maltinis ko tai primena kijevo kotletą.
Jie būna sausi, bet jeigu užpylus tuo padažu, gal ir nieko smile
Aradija Aradija 10365
2010-12-03 17:59 Aradija 2011-09-11 07-08

Elste rašė: tas vištienos maltinis ko tai primena kijevo kotletą.
Jie būna sausi, bet jeigu užpylus tuo padažu, gal ir nieko smile

kijevo kotletas sausaus? nu tu pavarai? kur tu juos valgai? man kaip tik ir patinka kijevo kotletas nes jis buna sultingas, nes viduje esantis sviestukas neleidzia mesai išsauseti, tik va ir galvoju ar tikrai juos kepti orkaiteje, gal geriau i gruzdintuve imesti smile
vovere vovere 25997
2010-12-05 14:41 vovere 2011-09-11 07-08

Aradija rašė: beje as kepu kartais tokius "ale čeburekus", paemu apvalius vaflius perpjaunu per puse, suteptu su farsu ir apvolioju blynu tesloje - tada i keptuve ir ant aliejaus apkepu is abieju pusiu - tikrai skanu ir greita smile

o faršas būna jau pakepintas ar žalias turi būti?
o tuo vaflius kažkaip reikia šlapinit, kaip jie neišsižioja?
Aradija Aradija 10365
2010-12-05 15:22 Aradija
faršas zalias, o vaflius gi pamirkau blynu tesloje, tad jie sulimpa ir neišsizioja smile
vovere vovere 25997
2010-12-05 16:21 vovere
o ta blynų tešla tai kaip mažiems blynams kepti, na tirštesenė?
Aradija Aradija 10365
2010-12-05 17:28 Aradija
na jo tirstense nei lietiniams smile
akiplesha akiplesha 720
2010-12-08 11:12 akiplesha
Grįžau į vaikystę :)
2010-12-08 11:47 vvirginija1 2011-09-11 07-08

akiplesha rašė: Grįžau į vaikystę :)
Gal dar tos vaikystės ir receptuką mesteltumėt. Oi, ir dar kaip priminėt mano vaikystę.. Vis pagalvoju kad reikėtų kada nors pabandyti, bet rankos nekyla. O todėl kad, buvo paauglystėj toks momentas kad nenorėjau nė akyse matyti jokių tų grybukų, jokių pudrinių braškių, nes kepdavo mama o man reikėdavo jai padėti tuos visus apdailinimo darbus. Kiek giminėj bebuvo balių, vestuvių (o tais laikais ohoho kiek jų buvo..) tai vis visi prašydavo kad mama prikeptų tų cackių pacackių, o čia jau būdavo bliūdais o ne vienetais smile Kai dabar pašnekam mama sako nu kokia aš kvaila buvau kad apsiimdavau, kiek vargdavom ir kas iš to smile Tai va, kažkur buvau užsirašius tuos receptus kaip ji darydavo, nes ji nelabai ką jau dėl savo gražaus amželio begali nupasakoti, tai vis pagalvoju kad būtų gerai kada prasikepti, kokioms šventėms gal..Kažkaip įdomu būtų prisiminti. Jūsų foto žiūriu tokie vientisi grybukai, turbūt toj specialioj keptuvėj kepti, o mes kepurėlę ir kotuką sulipdydavom iš atskirų dalių... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui