jovitt
355
#469740 2007-12-19 13:29 jovitt
O jeigu žmogus turi nedarbingumo pažymėjimą nuo spalio - ir žinome kad jam bus I grupė ir į darbą negrįš. Mes kasmet išmokame darbuotojams metines premijas ir šiam darbuotojui taip pat norime. Iš principo mąstau kad apribojimų čia neturėtų būti, tiesiog įforminti įsakymu, apmokestinti šio mėn mokesčiais ir pravesti į kortelę. Kaip manote?

Rolf
17235
#469746 2007-12-19 13:40 Rolf redaguota: 2011-09-11 05-39

jovitt rašė:

O jeigu žmogus turi nedarbingumo pažymėjimą nuo spalio - ir žinome kad jam bus I grupė ir į darbą negrįš. Mes kasmet išmokame darbuotojams metines premijas ir šiam darbuotojui taip pat norime. Iš principo mąstau kad apribojimų čia neturėtų būti, tiesiog įforminti įsakymu, apmokestinti šio mėn mokesčiais ir pravesti į kortelę. Kaip manote?



Teisingai mąstot. smile
Įmonės reikalas skirti ar neskirti metines premijas.



jovitt
355
#469754 2007-12-19 13:47 jovitt redaguota: 2011-09-11 05-39

Rolf rašė:



jovitt rašė:

O jeigu žmogus turi nedarbingumo pažymėjimą nuo spalio - ir žinome kad jam bus I grupė ir į darbą negrįš. Mes kasmet išmokame darbuotojams metines premijas ir šiam darbuotojui taip pat norime. Iš principo mąstau kad apribojimų čia neturėtų būti, tiesiog įforminti įsakymu, apmokestinti šio mėn mokesčiais ir pravesti į kortelę. Kaip manote?



Teisingai mąstot. smile
Įmonės reikalas skirti ar neskirti metines premijas.



Kaip malonu sužinoti kad mąstau ir dar - teisingai smile

Razumna
282
#473678 2008-01-07 11:09 Razumna
Kaledine premijos jau ismoketos ir pravalgytos, o kaip su vid. DU skaiciavimu? Reikia atostogu isleisti sausio men darbuuotoja, buvo jai skirta kaledine premija 500 Lt.Man ja kaip metine i vidrki traukti? t.y. imti jos 1/4 ?O jeigu as ja visa i 12 men itraukciau ar jau labai blogai?

artas71
12730
#473681 2008-01-07 11:11 artas71 redaguota: 2011-09-11 05-40
Manau, akcinininko reik paklausti, ar labai blogai , kad darbuotojui savavališkai sumokėsite daugiau,( padidinsite išlaidas, sumažinsite pelną ir jo gaunamus dividendus..)

www.youtube.com/watch?v=7ZWoC4mPcA0
Ir aš tikrai myliu Lietuvą, ar mylit ją jūs?

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."
Edmund Burke

Razumna
282
#473732 2008-01-07 12:06 Razumna
Ir man taip rodos, kad jeigu didesnis bus vidurkis tai ir mokesciu daugiau sodrai priskaitysiu,o akcininkas kai nezinos tai jam neskaudes sirdies ir bus OK.

Liutuke
138
#496310 2008-02-28 21:21 Liutuke
Labas vakaras,
kaip įforminti premiją (mėnesinė, metinė???), jeigu yra toks sakinys: "Išmokėti VIENKARTINĘ premiją už gerus darbo rezultatus 2007-aisiais m. iš Bendrovės DU fondo".
Dėkui

Rolanda
6913
#496314 2008-02-28 21:26 Rolanda
Vienkartinė premija už metinius rezultatus ar pan. smile

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

Liutuke
138
#496348 2008-02-29 07:15 Liutuke
Labas rytas,
bet skaičiuojant vidurkį man reikės traukti 1/4 d.?

Rolf
17235
#496350 2008-02-29 07:20 Rolf redaguota: 2011-09-11 05-45

Liutuke rašė:

Labas rytas,
bet skaičiuojant vidurkį man reikės traukti 1/4 d.?



Taip



Liutuke
138
#496401 2008-02-29 09:16 Liutuke
Man kažkaip užkliuvo žodis "VIENKARTINĘ"? O metinė, taigi pasiskirsto. O čia galima suprasti, kad išmokam ir pamirštam... taigi, tie pinigėliai bus traukiami į vidurkį... smile

Brigita2008
354
#496404 2008-02-29 09:19 Brigita2008 redaguota: 2011-09-11 05-45

Liutuke rašė:

Man kažkaip užkliuvo žodis "VIENKARTINĘ"? O metinė, taigi pasiskirsto. O čia galima suprasti, kad išmokam ir pamirštam... taigi, tie pinigėliai bus traukiami į vidurkį... smile


o gal geriau skirkit vienkartini prieda, tai nieko dalinti nereikės

Rolanda
6913
#496405 2008-02-29 09:19 Rolanda
Juk jūs tą premiją išmokėsite vieną kartą metuose, tiesą? Už praėjusių metų rezultatus? Ar mokėsite kas mėnesį 2008 metais už 2007 metų rezultatus? smile Tai yra įsakymo formuluotė, o ne tai, kaip parodysite premiją apskaitoje!

Be aukštojo išsilavinimo dar reikėtų turėti ne žemesnį kaip vidurinį žmogiškumą ir bent pradinį padorumą.

Liutuke
138
#496415 2008-02-29 09:29 Liutuke
Sprendimas yra 2008 m. 01 mėn. Mes įtraukėm į 2007 m. 12 mėn. Ar gerai? Aš supratau, kad formuluotė skaičiavimui reikšmės neturi, svarbiausia už kurį laikotarpį? Nes pagal VDU tvarką virš 3 mėn. skaitosi kaip metinė?

Gita1
7618
#507234 2008-04-01 11:18 Gita1
Mes premijas gaunam prieš Kalėdas ir prieš Velykas. Įsakyme nebūna nurodyta kokia tai premija, tiesiog, kad išmokėti premijas ir išvardinta kam kiek. Darbuotojas išeina atostogų ir "Velykinė" premija yra laikotarpyje, kuris įeina į vidurkio skaičiavimą. Kokią dalį jos turėčiau imti?
Ačiū.

IR68
271
#507239 2008-04-01 11:28 IR68
Darbuotojas išeina atostogų ir "Velykinė" premija yra laikotarpyje, kuris įeina į vidurkio skaičiavimą. Kokią dalį jos turėčiau imti?
[/quote]

Aš tokiu atvėju ėmu 1/4 dalį premijos ir dalinu iš paskutinių 3 mėn darbo dienų skaičių, ką gaunu, pridėdu prie paskaičiuoto vienos dienos vidurkio. smile

Gita1
7618
#507258 2008-04-01 11:56 Gita1
geras smile
galvojau, kad skaičiuojama, taip:
sausis 10 d.d. 100Lt
vasaris 11 d.d. 110Lt
kovas 12 d.d. 120 Lt + 50Lt premijos
skaičiuoju:
50/4=12,50Lt
10+11+12=33d.d.
100+110+120+12,50=342.50Lt
342.50/33d.d.=10.38Lt

wolf
11262
#507268 2008-04-01 12:09 wolf redaguota: 2011-09-11 05-47

Gita1 rašė:

Mes premijas gaunam prieš Kalėdas ir prieš Velykas. Įsakyme nebūna nurodyta kokia tai premija, tiesiog, kad išmokėti premijas ir išvardinta kam kiek. Darbuotojas išeina atostogų ir "Velykinė" premija yra laikotarpyje, kuris įeina į vidurkio skaičiavimą. Kokią dalį jos turėčiau imti?
Ačiū.


Blogai, kad netunumatyta, kad per premijos už kokį laikotarpį.
Tada reikėtų trauktuoti kaip vienkartines premijas. ir susumuoti su visomis ilgiau nei 3 mėn.premijomis ir ji benros sumos 1/4 padalinti iš skaič. laikotarpio darbo dienų pagal darbuotojo darbo grafiką (o ne pagal faktinį darbą.)

Negalima įvertinti tavo pateiktų skaičių nes neaišku kodel tokia maža alga, kad per dienios - faktinės darbo dienos, ar toks grafikas.

Be to 1/4 premiju sumos bendru atveju negalima sudėtį su DU - nes atskirais atvejais gali pasitaikyti klaida:
Premijai įmamo darbo dienos pagal darbo grafiką,
DU įmamos faktinės darbo dienos .

DK: Darbdavys privalo imtis priemonių padėti darbuotojui vykdyti jo šeiminius įsipareigojimus


IR68
271
#507274 2008-04-01 12:21 IR68 redaguota: 2011-09-11 05-47

Gita1 rašė:

geras smile
galvojau, kad skaičiuojama, taip:
sausis 10 d.d. 100Lt
vasaris 11 d.d. 110Lt
kovas 12 d.d. 120 Lt + 50Lt premijos
skaičiuoju:
50/4=12,50Lt
10+11+12=33d.d.
100+110+120+12,50=342.50Lt
342.50/33d.d.=10.38Lt



Mano nuomone, kad jūs neteisingai skaičiuojat. Negaliu įdėti nuorodos, nes nemoku, bet jūs paskaitykit apie vidutinį DU skaičiavimą

Gita1
7618
#507281 2008-04-01 12:30 Gita1 redaguota: 2011-09-11 05-47
wolf, ten sumos "iš galvos", kaip pavyzdys paimtas :)
Ar gerai supratau:
Prieš tai premija mokėta buvo gruodžio mėnesį, dabartinė kove, atostoginius skaičiuoju balandį, tai premijų nesumuoju.
Darbo grafikas atitinka faktinį darbą, tad imu dienas iš tabelio.
Dabar tikri skaičiai:
Sausis 24d.d. 1502.82Lt
Vasaris 22 d.d. 1502.82Lt
Kovas 20 d.d. 1502.82Lt + 300.56Lt premijos.
300.56/4=75.14
75.14/20=3.76Lt
24+22+20=66 d.d.
1502.82*3=4508.46Lt
4508.46/66=68.31
68.31+3.76=72.07 Lt.

IR68, man dar toks atvejis nebuvo pasitaikęs, tai neskaičiavus dar lygtais...

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis